Celebration Cake Recipe

Ingredients for the cake:

  • 6 egg yolks
  • 2 egg whites
  • 1 cup of sugar
  • 1 cup of flour
  • 1 cup of chopped walnuts
  • Fruit syrup for soaking
  • Butter for greasing the pan

Ingredients for the meringue:

  • 4 egg whites
  • 1.5 tbsp of sugar
  • 1/3 tsp of salt
  • 1/2 tsp of lemon juice
  • Butter for greasing

Ingredients for the cream:

  • 1 can of condensed milk
  • 250g of butter

Instructions:

  1. Separate the egg yolks from the whites. Put the egg whites in the refrigerator to cool.
  2. In a mixing bowl, beat the egg yolks with sugar until white and fluffy. Make sure the sugar dissolves completely.
  3. Gradually add sifted flour to the egg yolk mixture while stirring constantly in one direction.
  4. Beat 2 egg whites with a pinch of salt until stiff peaks form, and then fold them into the batter.
  5. Pour the batter into a greased cake pan and bake in a preheated oven at 250°C for about 10 minutes. Then reduce the temperature to 180°C and bake for an additional 30 minutes.
  6. Remove the cake from the pan and let it cool.
  7. For the meringue, beat 4 egg whites with lemon juice and half of the sugar until the mixture triples in volume. Add the remaining sugar and beat until stiff peaks form.
  8. Spread the meringue onto a buttered baking sheet and bake in a preheated oven at 100°C until fully cooked. Let it cool and remove from the baking sheet.
  9. For the cream, beat the condensed milk with softened butter until smooth.
  10. Cut the cake into two layers. Soak the first layer with fruit syrup and spread the prepared cream on top. Place as many meringue rounds as will fit on top of the cream. Fill the spaces between the meringue with cream and chopped walnuts.
  11. Place the second cake layer on top. Spread the cream on the top and sides of the cake, and sprinkle with chopped walnuts. Decorate with meringue rounds and let the cake rest.

Your Celebration Cake is ready!

В растертые яичные желтки всыплем, постоянно перемешивая в одном направлении, просеянную муку. Два яичных белка взобьем с щепоткой соли в пену и переложим в тесто, перемешивая в одном направлении. Приготовленное тесто выложим в смазанную маслом форму для выпекания и поставим в заранее нагретую до 250 градусов. Выпекаем около 10 мин, потом не открывая духовку уменьшим температуру до 180 градусов и выпекаем еще около 30 мин.

Бережно вынем из формы и остудим. Безе Для приготовления безе, яичные белки взобьем с соком лимона и половиной сахара в пышную массу. Когда белковая масса увеличится в три раза, всыплем оставшийся сахар и взобьем до тех пор, пока белковая масса будет устойчивой.

Выложим белковую массу ложкой на смазанный маслом противень и выпекаем в нагретой до 100 градусов духовке до полной готовности. Потом остудим и снимем с противня. Крем Для приготовления крема сгущенку взобьем с размягченным сливочным масло до однородности. Сборка торта Остывший бисквит порежем на два коржа.

Первый корж пропитаем фруктовым сиропом и смажем приготовленным кремом. Сверху выложим лепешки безе, сколько поместится. Промежутки между безе заполним кремом и грецкими орехами.

Накроем безе вторым коржом. Весь торт со всех сторон смажем кремом и посыплем грецкими орехами. Украсим безе и дадим торту настояться.

Торжественный торт готов!

Comments and pings to the post are disabled.

Comments are closed.